Galerija

ponedeljek, 15. marec 2010

Jabolčni štrudl po moje.......

Zadnje čase sem bolj malo na blogu, seveda zato, ker počnem veliko stvari in mi za blog zmanjka časa, ne zmanjka pa mi ga za pripravo domačega jabolčnega štrudla....

Testo pripravim sama, seveda po občutku....
  • moka
  • olje
  • kis
  • sol
  • jajce
  • topla voda
Testo zamesim in ga pustim v hladilniku počivat preko noči....
Nadev pripravim tako:

Olupljena in naribana jabolka podušim s sladkorjem,vanili sladkorjem, limonino lupino in cimetom na žlici svinjske masti, ki da jabolkom prav poseben okus.
Testo razvlečem, ga do polovice namažem z nadevom,potresem z mletimi orehi, lešniki ali mandlji in zvijem ter preložim v pekač. Premažem s kislo smetano in hop v pečico na 200°C.
Pečen je takrat, ko dobi lepo zlatorjavo barvo........
..........................solo:


....................in v družbi:

1 komentar: