Galerija

četrtek, 28. januar 2010

Barcelona & Costa brava

Bilo je kar nekaj let nazaj, pisalo se je leto 2004, ko sva s prijateljico sva ugotovili, da je šolsko leto izredno naporno in da morava odklopit vsakdan....pa sva vzele pot pod noge, najprej sva prečesale potovalne agencije in na koncu izbrale avtobusno potovanje v Španijo.
Pot smo začeli v hladni Ljubljani pozno zvečer in nekako preživeli nočno vožnjo....Zbudili smo se v toplejše jutro pred Monacom: Ogledali smo si na prvi pogled to bogato betonsko džunglo, ki pa je polna cvetja in urejenih vrtov:
Pot smo nadaljevali skozi vasico Eze, ki je znana po izdelovanju parfumov. Ogledali smo si muzej in kratko predstavitev postopka izdelava parfumov in seveda prvi nakupi....potem pa ob Azurni obali in Costa bravi do mesta Lloret de Mar,kjer smo se utrujeni nastanili.
Naslednji dan je bil naš cilj Barcelona, kjer smo si ogledali znano Sagrado Familio :
Gaudijev park Guell ......

....popoldan pa nam je preostal za pohajanje po živahni Rambli.....ogled akvarija v pristanišču, zvečer pa čudovita predstava fontan .... igra vode, barv in glasbe......
Naslednje dni smo si ogledali predstavo delfinov, se dričali po številnih toboganih in uživali na sončku.......

Večeri so bili namenjeni zabavi.....obiskali smo viteške igre, flameko predstavo in številne diskoteke......

Enkrat vmes smo si ogledali tudi znameniti samostan na Montseratu................bilo jekar nekaj nakupovanja, kopanja v morju, sangrije........ počasi se je bližal čas, ko smo se odpravili proti domu....vmes pa smo se ustavili v kraju Figueres, kjer je znameniti muzej Salvadorja Dalija.....


V Ljubljano smo prispeli utrujeni, vendar polni vtisov in prijetnih doživetij.......
lep pozdrav do naslednjič.....

3 komentarji: